Agrofen - Защото си ни фен

Разсад на цвете Мушкато (Pelargonium) комплект 3 бр.

Код: 100108
Наличен
Hrisi_flower_shop_logo
Продажна цена 12,60 лв
15,00 лв
Разфасовка
Купи
Бърза поръчка за 10 секунди
Всички цени са с включен ДДС
Изображенията са илюстративни
Сравни
Моите любими

Пеларгониум / мушкато е многогодишно растение с красиви, обилно цъфтящи едри цветове. На височина достига до 25 - 30 см. Подходящо е за отглеждане в сандъчета и в цветни лехи. Обича влагата, но издържа и на засушаване, поради свойството си да задържа вода. Обича слънчеви към леко сенчести места.

 

Грижи:

 

Поливане:

През лятото се полива по-често, през големите летни жеги почти всеки ден или през ден. През зимата поливките значително се редуцират на 2-3 пъти в месеца.

Трябва да се внимава да не се преовлажни, тъй като има свойстовото да задържа вода. При мушкатото важи правилото: По-добре оставете цветето в суша, отколкото да прекалите с поливането.

Светлина:

Мушкатото обича светлината и ако му се осигурява дастатъчно ще цъфти с едри и красиви цветове. Все пак трябва да се внимава с изгарящите лъчи на слънцето и да му се осигурява шарена сянка.

Температура:

Оптималната температура при растеж и цъфтене на мушкатото е 20-25 градуса. От октомври до февруари (в период на покой) тази температура значително трябва да се намали и да се осигури прохлада на растението. Оптималната температура през този период е 12-15 градуса.

Подхранване:

В активиния си период на развитие от пролетта до есентта е необходимо да се подхранва два пъти месечно. Най-подходящи са течните торове. За обилна зеленина избирайте торове с високо съдържание на азот (N), за обилно цъфтене трябва да има по-голямо съдържание на калий (K) и фосфор (P).

Пресаждане:

Мушкатото трябва да се пресажда един път на една - две години. Това се извършва в ранна пролет. Съдът в който ще се пресажда не трябва да бъде прекалено дълбок, защото в този случай се наблюдава намален цъфтеж. Подходящи са съдове с обем 3-5 литра.