Agrofen - Защото си ни фен

Знаете ли как....се прави асмовидна формировка на лозата?

Лозата е многогодишно растение и може да живее 40-60 и повече години, в зависимост от грижите, които се полагат за нея. Сортовете, които се отглеждат за грозде спадат към културната лоза.

При отглеждането , на лозата се придава определена форма, като тя може да бъде по-нисък или по-висок храст или грамадна асма в двора.Целта е най-рационално да се използват слънчевата светлина, водните и хранителни ресурси на почвата. Желаната форма на растението се постига с редица операции, най-важна от които е резитбата.

Прочети още...

Знаете ли как ..... се отглежда главесто зеле?

Главестото зеле (Brassica oleracea L.var.capitata L.)  е двугодишно растение. През първата година образува използваемата част (зелката), а през втората - генеративните органи и семената. Цикълът му на развитие от семе до семе е 500 дни.

Прочети още...

Знаете ли как .......сe отглеждат моркови?

Морковът (Daucus carota)  е двугодишно растение от сем. Сенникоцветни. През първата година образува листа и кореноплод, а през втората – цветоносно стъбло, плодове и семена. Той има дълбоко разположена и добре развита коренова система. Кореноплодът се формира от разрастването на хипокотила и на първичния корен.

Прочети още...